Jarní detoxikace

25.03.2017 19:25

Rok se s rokem sešel a už nám opět začalo jaro a tedy čas na jarní očistu.

Období vhodné pro jarní detoxikaci trvá od 25.února do 25.května.

Doporučení zde uvedená jsou pouze obecná a je vždy lepší ušít detox přímo pro Vaši osobu.

Vhodnými prostředky pro každého jsou:

Křemelina - mechanicky očistí střeva, má schopnost pohlcovat a následně odvádět z těla těžké kovy, viry, bakterie, plísně, parazity. Zároveň doplní minerály - hlavně křemík, dále vápník, železo, měď, zinek, selen, .......

Ostropestřec mariánský - detoxikuje játra - nejvhodnější je užívat semena - ta mají být rozdrcená nebo rozkousaná v ústech - hořkost je velmi jemná. Tím, že detoxikuje játra - otvírá je pro očistu - není samozřejmě vhodné při jeho užívání  pít alkohol :-)

K očistě jater nám dále slouží extrakty z petržele, pampelišky, červené řepy...

Kopřiva dvoudomá - všichni ji známe a dáváme ji do velikonoční nádivky. Je vhodné ji využít k očistě, je plná síly, výhonky nasušíme, i na pozdější dobu - právě díky energii, kterou musí vynaložit k tomu, aby prorazila na svět. Pozor na délku užívání kopřivy by si měly dát ženy, obzvlášť kolem klimaktéria - dlouhodobé podávání může způsobit odvápnění kostí a to nechceme.

POZOR každá bylina by se měla užívat maximálně 3 týdny, aby nedošlo k přetížení některého orgánu nebo dráhy v těle, na kterou působí. Po 3-týdenním podávání vždy udělejte pauzu nebo vyměňte bylinku.

Dodržujte pitný režim nejlépe formou neperlivé vody, odšťavňujte - pijte zeleninové šťávy, zaměřte se v jídelníčku hlavně na ovoce a zeleninu

a denně konzumujte kvašenou zeleninu.

Každodenní přiměřený pohyb a příjemná relaxace spojená se správným dýcháním pak zvyšuje pocit životní spokojenosti, podporuje imunitní systém, tudíž i celkovou vitalitu a výkon -) prodlužuje nám život.