BACOPA a její účinky

13.05.2013 20:15
 
     

Bacopa monniera, Bacopa, water hyssop, brahmi

Bacopa - přírodní nootropikum

Bacopa má příznivý vliv na fungování mozku, podporuje paměť, posiluje koncentraci a mentální svěžest zejména ve stáří. Podporuje zdravý spánek, díky vysokému obsahu antioxidantů chrání tělo před škodlivými účinky kyslíkových radikálů.

Brahmi je jednou z nejpopulárnějších bylin ajurvédské medicíny známá pro své blahodárné účinky na organismus. Bacopa monniera byla užívána v tradiční medicíně jako nervové tonikum, lék proti astmatu, epilepsii a duševním chorobám. Ceněna byla i pro své očisťující a močopudné účinky.

Současná západní věda si vysvětluje nootropní a antioxidační účinek brahmi na mozek člověka zejména vysokým obsahem glykosaponinů (bakopasidy A + B).

Bacopu oceňují zejména lidé trpící ztíženou schopností učit se, zpomalenými reakcemi, nespavostí, nervovým napětím a poškozením krátkodobé či dlouhodobé paměti.

Doporučené dávkování: po protřepání 1 kapku na 1 kg tělesné hmotnosti za den - rozdělit na 2 až 3 dílčí dávky

Složení: Bacopa  monnieri - pupeny - extrakt ve 40% alkoholu

Doplněk stravy. Nenahrazuje pestrou stravu. Není určeno dětem do 15 let, těhotným a kojícím ženám. Nedoporučujeme překračovat uvedené denní dávkování. Skladujte při teplotě do 28° C a mimo dosah dětí.